top of page
  • Vieraskynä

Nextmile-liiketoiminta irtautuu Milestonesta

Nextmile-liiketoiminta on yhtiöitetty omaksi yhtiökseen Milestone Coaching & Consulting Oy:sta. Nextmilea on kehitetty alusta alkaen itsenäisenä liiketoimintana ja ajankohta yhtiöttämiselle oli nyt oikea. Tavoitteena on panostaa yrityksen liiketoiminnan kasvuun ja palveluiden jatkokehittämiseen.

Milestonesta irtautunut Nextmile Oy kehittää palveluitaan työelämän konkarikohderyhmälle. Johtamiseen ja yrityskulttuuriin keskittynyt Milestone jää Nextmilen osaomistajaksi, ja tulevaisuudessa yhtiöt tekevät yhteistyötä liiketoiminnan ja palvelujen kehittämisessä.


– Meidän missiona on rakentaa työelämää, jossa jokaisen potentiaali pääsee parhaaseen käyttöön. Konkarikohderyhmä on kärsinyt työelämässä osittain pölyttyneistä uskomuksista, sen sijaan että heidät oltaisiin nähty oppimishaluisina ja sitoutuneina ihmisinä. Nextmilen yhtiöittäminen mahdollistaa meille entistä paremmin motivoituneiden konkareiden palvelemisen sekä vastaamisen yhteiskunnallisesti tärkeään kysymykseen työurien pidentämiseen liittyen, toteaa Milestonen hallituksen puheenjohtaja Elina Aaltolainen.

Yhtiöittämisen jälkeen Nextmile lähtee rakentamaan liiketoimintaansa ilman ulkopuolisia rahoittajia panostamalla myyntityöhön. Nextmilea lähtee kipparoimaan Milestonen operatiivinen johtaja Antti Harjuoja ja tiimi vahvistuu syksyn aikana, kun tekijäjoukkoon mukaan liittyy Milestonestakin aiemmin tuttu Timo Erämetsä.

Vuosien kehitystyön tulos

Nextmile-palvelu on alun perin lanseerattu vuoden 2018 alussa, jolloin se oli live-valmennuksiin perustuva prosessi, jossa valmistauduttiin lähestyvään eläkesiirtymään. Palvelua on jatkokehitetty asiakasprojekteissa vuosien varrella muun muassa lisäämällä palvelun painopistettä digitaalisempaan suuntaan.

Lopulta keväällä 2020 toteutettiin Milestone Ihmiskäsitys™ malliin pohjautuva verkkovalmennus, jota pilotoitiin Tekniikan Akateemisten konkarijäsenillä alkusyksystä 2020. Myös Helsingin seudun kauppakamari kiinnostui aiheesta ja otti valmennuksen tarjolle omaan portfolioonsa keväällä 2021. Kevään aikana verkkovalmennuksiin osallistui yli 300 työelämän konkaria ja kokemukset ovat olleet todella positiivisia.

Hyötyä työelämän konkareille ja yrityksille

– Olemme huomanneet, että työuran loppuvaiheeseen, eläkesiirtymään ja työskentelyyn eläkeaikana on vain vähän tukea tarjolla. Nykyisen verkkovalmennuksen lisäksi Nextmile tulee jatkossa kehittämään palveluita, jotka tukevat työuran suurimmassa muutoskohdassa sekä mahdollistaa nykyistä sujuvamman projektiluonteisen työntekemisen eläkkeellä, kertoo Nextmile Oy:n toimitusjohtaja Antti Harjuoja.

Nextmile on pilotoimassa Nextmile:Work -palvelua yhteistyössä valittujen kumppaneiden kanssa. Palvelun tavoitteena on auttaa motivoituneita työelämän konkareita löytämään mielekkäitä työprojekteja ja toisaalta tarjota yrityksille mahdollisuuksia hyötyä konkarien osaamispääomasta. Etenkin asiantuntijatyöstä eläkkeelle siirtyvistä moni pohtii työnteon mahdollisuuksia eläkeajalla.תגובות


התגובות הושבתו לפוסט הזה.
bottom of page